Wielrennen: Jeugd WV Avanti pakt prijzen in Rijn en Bollenstreekcompetitie

Onlangs werden er in Zuid Holland weer de traditionele openingswedstrijden verreden in het kader van de Rijn en Bollenstreekcompetitie.

Deelname stond open voor renners van de drie organiserende verenigingen. Er werd gekoerst bij Swift in Leiden, RTV de Bollenstreek in Lisse  en afgelopen zondag 15 maart op het winderige parcours van WV Avanti langs de N11.  Gemiddeld stonden er zo’n 60 wielrenners aan de start in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. In de einduitslag deden de renners van Avanti het best goed.

Zo werd de negenjarige Duco van der Zwart heel knap 2 ondanks dat hij een wedstrijd niet uitgereden had. Hij won echter wel twee van de drie wedstrijdjes.

Advertisements

Robin Habermehl werd 4e.

In categorie 5 en 6, (12 en 13 jaar oud) eindigden er zelfs 6 Avanti renners bij de eerste 10! Zo werd Sasha Hassoldt 9e, Sietse Kool uit Zevenhoven 8e, Julia van Leeuwen 6e, broer Thijs van Leeuwen 4e, Lorraine Röge stond met een 2e plaats op het podium en Elian Lagendijk werd uiteindelijk eerste.

In de oudste jeugdcategorie, die van de 14 jarigen won Daan Kool uit Zevenhoven vandaag met overmacht. Hij reed echter maar één wedstrijd en werd zo 13e in de einduitslag.  Alphenaars Jay Demoet en Tristan van den Berg werden respectievelijk 4e en 3e.

Bij de nieuwelingencategorie, dus de 15- en 16-jarigen kleurde het podium zelfs helemaal  geel. Hier echter een stuk minder deelnemers dan bij de jeugd. Zij reden hun rondjes echter wel samen met volwassen renners, maar mochten eerder stoppen. Lars den Outer werd eerste, Marise Lagendijk 2e en Floortje van den Berg 3e. Binnenkort beginnen ook weer de landelijke jeugdwedstrijden waar de Avanti jeugdrenners wellicht weer van zich zullen laten horen.

Sommige oudere renners hebben hun eerste successen ook al behaald. Zo werd Peter van Dijk (ter Aar)  zondag 3e in Woensdrecht in een wedstrijd voor Eliterenners, Mathijs de Leng (Boskoop) 1e in Pijpelheide (België) en een paar weken geleden stond Jesse Lagendijk ook al op de 3e plaats in een Belgische wedstrijd voor junioren.

wv avanti