Basketbal: Prachtige overwinning 'Gemixt onder 12'

Gemixt Onder 12 deed prima zaken voor een mogelijk kampioenschap door met prima basketbal concurrent Woodpeckers uit Houten met 60-44 te verslaan. Dames 1 ging naar Leiden en won daar gemakkelijk met 69-15 van LUSV. Heren 3 hield het spannend tot aan eind en won uiteindelijk met 78-76 van het hoog geklasseerde BV Krimpen. 1. Meisjes Onder 16 1 had in de Duikelaar weinig moeite met het bezoekende Grasshoppers 2 en won met 67-28.  Jongens Onder 16 1 en The Jumpers uit Den Haag hielden elkaar in de Mammoet aardig in evenwicht maar was aan het eind de winst voor Bouncers, 55-52. Jongens Onder 14 1 liet het in het eerste kwart een beetje afweten en verloor uiteindelijk van Binnenland 2 met 64-67. Voor Jongens Onder 14 2 was er geen eer te behalen tegen het bezoekende BS Leiden 3, 32-112.

In de race om het kampioenschap was winst voor Gemixt Onder 12 1 afgelopen zaterdag noodzakelijk. Op bezoek kwam namelijk concurrent Woodpeckers uit Houten. Uit had Bouncers verloren en dat gegeven legde wat extra druk op de ploeg. De eerste helft ging, met mooi en goed basketbal van beide kanten, gelijk op met bij rust vier punten voorsprong voor Bouncers, 23-19.

Ook in de tweede helft bleef het spel van een hoog niveau met een hoog tempo, waarbij Bouncers langzaam, met 22-13 in het derde kwart, verder wegliep van de bezoekers. Jammer dat fraai uitgevoerde aanvallen niet altijd doeltreffend werden afgerond. Ook het vierde kwart was met 15-12 voor de thuisploeg en daarmee de winst, 60-44. Komend weekend wacht de ploeg wederom een zware wedstrijd, uit in Lelystad tegen Flevo Musketiers. Een ploeg die ook nog in de race is voor het kampioenschap.

Thuis had Dames 1 ruim gewonnen van de studentes van het Leidse LUSV 4. De uitwedstrijd zou dan ook geen problemen mogen opleveren. En dat gebeurde  ook niet. Omdat de ploeg slechts de beschikking had over zes speelsters was het zaak de foutenlast zo laag mogelijk te houden. Daar slaagde de ploeg prima in en via een 10-38 ruststand werd een mooie 15-69 overwinning meegenomen naar Waddinxveen.

Jongens Onder 14 1 begon slecht aan de wedstrijd tegen Binnenland 2 uit Barendrecht. Zowel scorend als verdedigend lukt het niet bij de thuisploeg en kon Binnenland met 8-23 het eerste kwart binnenhalen. In het tweede kwart kwam Bouncers met 22-11 terug in de wedstrijd en bedroeg achterstand bij rust nog maar vier punten, rust 30-34. De tweede helft gaf een gelijk opgaande strijd te zien, maar was de wedstrijd voor Bouncers net tekort om de opgelopen achterstand in het eerste kwart weg te werken en pakte Binnenland met klein verschil de overwinning 64-67.

Gemixt Onder 10 1 blijft het prima doen.  Zaterdag werd met 42-14 gewonnen van DAS 2, maar zal de ploeg het kampioenschap aan Grasshoppers moeten laten. Ook Gemixt Onder 2 doet het prima en door met 37-10 te winnen van BS Leiden 3 blijft de ploeg ongeslagen. Er wachten echter nog een paar pittige weken, want er moet nog twee keer gespeeld worden tegen medetitelkandidaat Lokomotief 1 uit Rijswijk.

Overige uitslagen:

Heren 20 1 verloor in Delft van DAS met 51-40. Jongens Onder 14 3 kwam in de Mammoet net iets tekort tegen DAS, 39-43. Gemixt Onder 12 2 blijft na de 70-45 winst op BS Leiden ongeslagen en daarmee ruime mogelijkheden op het kampioenschap. Gemixt Onder 12 3 kon tegen DAS geen potten breken, 29-76. Gemixt Onder 12 4 ontving ABC uit Ter Aar en was met 32-3 een maatje te groot voor de bezoekertjes uit Ter Aar.