Wie wordt de Junior Stadsdichter van Gouda?

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichter 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda. Jongeren kunnen vóór 1 mei drie gedichten insturen. De jury (bestaande uit Erna Staal en Jackie van Dijk van de bibliotheek, en het Stadsdichterskabinet Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen en Chris Bellekom) maakt op 1 juni bekend wie als de vijf beste zijn beoordeeld. Zij gaan door naar de finale.

De Junior Stadsdichter – 12 t/m 16 jaar oud – krijgt een jaar lang de kans zijn of haar talent voor poëzie te ontwikkelen. De Junior Stadsdichter inspireert daarmee ook andere jongeren en maakt ze enthousiast voor taal en literatuur!

De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: gedichten schrijven bij belangrijke gebeurtenissen, optreden bij evenementen in de stad en het leven in de stad becommentariëren vanuit de visie van een jongere. De Junior Stadsdichter krijgt bovendien een workshop aangeboden door dichter Ruben van Gogh.

Advertisements

Kijk op de website voor meer informatie, de voorwaarden en de planning.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

21-02-2019 13:35