Wethouder Dijkstra geeft aftrap rookvrije zones in sportaccommodaties

Gouda – Wethouder Corine Dijkstra gaf dinsdagmorgen 17 april samen met Aafke van Leeuwen de aftrap voor rookvrije zones in de accommodaties van SPORT.GOUDA. De sportorganisatie vindt dat ze in Gouda een voorbeeldfunctie heeft als het gaat om een gezonde leefstijl en ze heeft de ambitie om voorloper te zijn in positieve ontwikkelingen.

Iedereen is en blijft welkom bij de accommodaties, ook rokers. Maar SPORT.GOUDA vraagt wel om de terreinen rondom de accommodaties rookvrij te houden en hiermee het goede voorbeeld te geven voor de (jonge) gasten. De rookvrije zones worden duidelijk aangegeven bij zwembad het Groenhovenbad, sporthal De Mammoet en sporthal De Zebra.

De rookvrije zones passen in het project Gouda Goed Bezig, waarmee SPORT.GOUDA zich inzet om jongeren te helpen gezond te leven. Regisseur van dit project is topsporter Aafke van Leeuwen.

Hartstichting: rookvrije sportterreinen

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van SPORT.GOUDA sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

17-04-2018 9:50