Edward van Erp naar VollinGo

Gouda – In november 2017 nodigde VollinGo trainer/coach John Stubbe zijn vriend en voormalig teamgenoot uit om eens langs te komen bij een wedstrijd van VollinGo Dames 1. Omdat Edward van Erp er dit seizoen voor koos geen vast team onder zijn hoede te nemen, nam hij de uitnodiging aan en ging niet op de tribune maar op de stoel naast Stubbe zitten. Sindsdien is hij daar niet meer vertrokken.

“Vanaf het eerste moment had Edward een toegevoegde waarde voor de spelers en voor mij. Ik heb met hem gespeeld bij TDK Brevok en altijd genoten van zijn rustige maar zeer duidelijke mening. En als je naar zijn volleybalcarrière kijkt dan snap je ook waarom hij zoveel kennis heeft”, aldus Stubbe. En de vlag kan dus uit, want het is VollinGo gelukt om hem helemaal aan boord te trekken.

Edward van Erp zal komend seizoen als volwaardig trainer/coach aanwezig zijn. Als speler deed hij zijn ervaring op bij twee jaar Jong Oranje, zes jaar topdivisie en maar liefst dertien jaar eredivisie in Nederland en België en werd hij landskampioen en meervoudig bekerwinnaar. Als trainer begon hij al op veertienjarige leeftijd en gaf leiding aan teams bij onder meer Micro Electro (1ediv dames en heren), Next Volley (3ediv dames), Rijnmond (Top en Eredivisie), SSS (Eredivisie) en was hij één seizoen assistent-bondscoach bij het mannenteam van Oranje.

De vraag die direct rijst is natuurlijk: waarom dan VollinGo Gouda waar ook al John Stubbe de scepter zwaait? Edward van Erp: “Ik heb voor VollinGo gekozen, omdat het een levendige vereniging is met talentvolle jeugd en een jong en talentvol dames 1 team. Na de ervaring van afgelopen jaar met wat assisteren bij de wedstrijden ben ik ervan overtuigd een zinvolle ondersteuning te zijn om het team op alle fronten vooruit te helpen en nog beter te laten presteren. En werken met John is uitdagend en samen weten en kunnen we meer dan alleen.”

Als debutant in de 1e divisie zal VollinGo dit jaar eindigen op een verdienstelijke zevende plaats maar gaat het komende jaar voor een toppositie. De trainingsarbeid zal naar drie keer per week worden opgeschroefd en de ploeg hoopt de komende maanden nieuwe spelers te presenteren. “Met een krappe ploeg zijn we vorig jaar gepromoveerd en dit jaar met dezelfde spelers prima erin gebleven. Maar te kwetsbaar en te beperkt in mogelijkheden als je mee wilt gaan doen om de hogere plaatsen. Dus de wens is om uit te breiden naar minimaal tien speelsters en ruimte te houden voor twee jonge talenten die ervaring op kunnen doen. Ik geloof dat VollinGo ook steeds aantrekkelijker wordt voor speelsters, want er zijn maar weinig clubs waar het zo goed voor elkaar is op het gebied van veel kunnen trainen, medische en mentale begeleiding, mogelijkheden tot krachttraining en zelfs begeleiding op gebied van de combinatie sport, school en stage”, aldus de trotse trainer van VollinGo.

Komende zaterdag speelt VollinGo dames 1 om 19.00 uur de laatste wedstrijd thuis in Sporthal de Zebra tegen Sliedrecht en kan zich vanaf dat moment gaan voorbereiden op het komende seizoen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

17-04-2018 10:20