Westergouwe weer een stapje vooruit

De gemeente Gouda en projectontwikkelaar Janssen de Jong hebben op maandag 27 oktober een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 18 woningen in het eerste deelgebied ‘Tuinen’ in de nieuwe wijk Westergouwe. Daarmee zijn de partijen bekend voor de realisatie van dit eerste deel van Westergouwe. Symbolisch maakten de diverse ontwikkelaars het beeld compleet door het leggen van een puzzelstuk met ieders aandeel in de eerste 170 woningen in Westergouwe.

De ontwikkelende partijen zijn VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed, Woonpartners Midden-Holland en Janssen de Jong Projectontwikkeling. De woningontwerpen worden nu gemaakt en eind dit jaar start de verkoop. De start bouw staat gepland in augustus 2015, waarna begin 2016 de eerste bewoners in Westergouwe welkom worden geheten in woonstraten met namen als Hortus, Rosarium en Plantage.

Het eerste deel van deelgebied Tuinen telt 170 woningen waarvan Woonpartners Midden-Holland 40 sociale appartementen en 56 eengezinswoningen in een mix van sociale huur en markthuur voor haar rekening neemt. Janssen de Jong ontwikkelt 18 woningen langs de centrale ontsluitingsweg en heeft een optie op nog eens 11 extra woningen. VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed ontwikkelen 16 rijwoningen langs de centrale ontsluitingsweg en op termijn een appartementengebouw bij de brug naar het woongebied “De Eilanden”. De woningbouw op de Eilanden start begin 2016. De woningen langs de centrale ontsluitingsweg zijn riante eengezinswoningen op een markante locatie met een geweldig uitzicht over de grote waterplas. Ook komt er een tijdelijk winkelcentrum en een tijdelijke school die vanaf het schooljaar 2016-2017 basisonderwijs zal aanbieden in Westergouwe.

Advertisements