Werkgevers gezocht voor ‘Kom binnen bij bedrijven’-dag

Bedrijven en organisaties in Gouda, maar ook in Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Woerden zetten op 7 april hun deuren open tijdens de ‘Kom binnen bij bedrijven’-dag. Zij doen dit voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Bedrijven en organisaties kunnen zich nu al inschrijven om mee te doen.

Op deze dag presenteren werkgevers uit de regio zich dag aan werkzoekenden. Zij zetten hun deuren een dagdeel – twee keer een uur – open. Werkzoekenden kunnen kennis maken en in gesprek gaan met de ondernemers. Het bezoek kan bestaan uit een presentatie van het bedrijf, het volgen van een workshop of een rondleiding. De ondernemer maakt zo direct kennis met zijn eventueel toekomstige medewerkers. Voor de werkzoekende biedt deze dag kansen zichzelf te presenteren aan de werkgever van zijn keuze.

Regionale arbeidsmarkt
Meerdere gemeenten in het Groene Hart organiseren tegelijkertijd een ‘Kom binnen bij bedrijven’-dag op 7 april. Voor deelnemende werkgevers betekent dit dat zij profiteren van een regionale arbeidsmarkt. Werkzoekenden krijgen zo de gelegenheid ook werkgevers in andere gemeenten te bezoeken. De ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag is een samenwerking van het UWV, Gouda Onderneemt en de gemeenten. Ook vertegenwoordigers vanuit de ondernemers- en winkeliersverenigingen en het onderwijs zijn actief betrokken bij de organisatie van de open dag.

Advertisements

Aanmelden als ondernemer
Werkgevers kunnen zich nu al aanmelden op www.groenehartwerkt.nl. Na inschrijving is het bedrijf met het logo zichtbaar op de website. Half maart start de inschrijving voor werkzoekenden. Meer informatie is beschikbaar bij Annamarie Hagoort van Gouda Onderneemt (info@gouda-onderneemt.nl).