Buurtbewoners kunnen zich aanmelden voor Landelijke Opschoondag

Buurtbewoners die hun straat willen opfrissen kunnen op 19 maart deelnemen aan de Landelijke Opschoondag. Hiervoor kan men zich nog tot 19 februari aanmelden.

Het is de bedoeling dat mensen die dag samen met buren, klasgenoten, collega’s of als vereniging de handen uit de mouwen steken. Samen bedenken ze een actie om de buurt er fleuriger en fraaier te laten uitzien. Schoonmaakteams krijgen van de gemeente een Opschoonpakket cadeau. Dat pakket bestaat uit vijf zwerfvuil-grijpers, tien plastic handschoenen, vijf veiligheidshesjes en een rol vuilniszakken. Dit pakket wordt tussen 7 en 11 maart bij de contactpersoon afgeleverd. Een opschoonpakket hoeft niet teruggebracht te worden, zodat er altijd materiaal in de buurt aanwezig is om in de loop van het jaar nog eens een Opschoonactie te organiseren.

Elk schoonmaakteam van vijf of meer personen kan meedoen. De gemeente biedt ook nog de mogelijkheid om de buurt op te fleuren voor een bedrag van maximaal 250 euro. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. Voor meer informatie of voor aanmelden van een schoonmaakteam, kan men kijken op www.gouda.nl, naar het bericht Landelijke Opschoondag. Wie vragen heeft kan mailen naar goudaschoontop@gouda.nl