Werger: Cijfers huisuitzetting in Gouda gelijk gebleven

Landelijke uitzettingscijfers stijgen, maar lokaal blijft het stabiel. Werden in 2014 nog 25 Gouwenaars hun huis uit gezet, in 2015 waren dat er 24. Het college wil daarom het oude convenant, dat goed blijkt te werken, verlengen.

Het college heeft de overeenkomst ‘Voorkomen huisuitzettingen corporatiewoningen Gouda 2016-2020’ vastgesteld. De uitvoering loopt volgens wethouder Laura Werger momenteel goed in Gouda. Er is een actieve samenwerkingen tussen woningcorporaties, gemeente, GGD en zorgverleners. “We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt, omdat we simpel weg willen voorkomen dat mensen uit huis worden gezet”, zegt wethouder Werger. Het laatste dat zij wil is dat mensen op straat gaan zwerven.

Vorig jaar waren er in Gouda 133 aanzeggingen van huisuitzettingen. Daarvan zijn er 24 gerealiseerd en 86 voorkomen. Huisuitzetting kan onder meer worden aangevraagd vanwege huurachterstanden of overlast. Het voorkomen van huisuitzetting of mensen de kans geven op een andere plek een nieuwe start te maken, zijn belangrijke factoren om mensen te behoeden voor afglijden naar armoede, dakloosheid of andere problemen.

Advertisements