Wereldwinkel verrast Unicef en Sjaal met Verhaal met donatie

Dick van der Poort, voorzitter van de Wereldwinkel Zevenhuizen-Moerkapelle, reikt de cheques uit aan Inge Hoogesteger (midden) van Sjaal met Verhaal en Harriet in ‘t Veld (rechts) van Unicef Gouda.

Sinds juni 2019 is de Wereldwinkel Zevenhuizen-Moerkapelle gesloten. Het restsaldo is geschonken aan twee door de medewerkers gekozen doelen: Unicef en Sjaal met Verhaal. Op zaterdag 31 augustus reikte voorzitter Dick van der Poort de cheques uit aan Harriet in ’t Veld van Unicef regio Gouda en Inge Hoogesteger, oprichter van Sjaal met Verhaal. Beiden werden volledig verrast met een bedrag van € 5000,- .

Harriet in ’t Veld, voorzitter van Unicef regio Gouda, liet weten met de landelijke Unicef organisatie te zullen overleggen over het besteden van de donatie. “Het is een prachtig bedrag; ik heb nog nooit een cheque van € 5000,- in mijn handen gehad… Unicef zal hier ongetwijfeld een mooi doel voor vinden. Er zijn nog steeds heel veel kinderen elders in de wereld die we kunnen helpen met scholing en gezondheidsprojecten. De Wereldwinkel weet als geen ander hoe belangrijk dat is. Ik ben heel blij met deze donatie, maar ook met al die jaren dat jullie in de Wereldwinkel Unicef producten hebben verkocht “, aldus In ’t Veld.

Ook Inge Hoogesteger beloofde een mooi doel te zullen kiezen om de donatie aan te besteden. “Ik ben echt een beetje in shock van het bedrag”, zei ze. “En het voelt ook dubbel. Jullie hebben de deur van de Wereldwinkel moeten sluiten en dat is jammer. Ik kan nu met deze donatie nieuwe deuren openen voor vrouwen in Nepal.” Sjaal met Verhaal is een organisatie die zich inzet voor het creëren van werkgelegenheid voor vrouwen in Nepal. De Wereldwinkel verkocht van deze organisatie de unieke kleurige sjaals – waar het mee begon – en diverse cadeau artikelen en accessoires voor in huis; alles op basis van wol en vilt.

Advertisements

Voorzitter Dick van der Poort is tevreden met de wijze waarop de Wereldwinkel zijn activiteiten heeft afgerond. “We vinden het allemaal jammer dat de winkel is gesloten. Maar het kon niet anders. De verwachte omzetstijging is niet gerealiseerd; we teerden te veel in op ons vermogen. Bovendien liep het aantal vrijwilligers terug. Dat we uiteindelijk een mooi bedrag hebben kunnen doneren aan deze twee doelen is de beste afsluiting die we konden hebben.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-09-2019 21:00