Welkoop stopt met de verkoop van knaagdieren en konijnen

Welkoop gaat stoppen met de verkoop van knaagdieren en konijnen in alle 149 winkels. Vanuit haar agrarische wortels heeft Welkoop liefde voor dieren en passie voor buitenleven; hier past de verkoop van dieren in kleine verblijven dan ook niet meer bij. Er zullen in de winkels van Welkoop nog wel knaagdieren en konijnen te zien en te beleven zijn. Hiervoor wordt een heel nieuw educatief dierenverblijf, genaamd De Hooibergh, geopend.

Advies op het gebied van dierenwelzijn

Welkoop heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Het stoppen met de verkoop van knaagdieren en konijnen is daarom een logische stap. Bert Bargboer, Algemeen Directeur Welkoop zegt hierover: “Wij geven onze klanten dagelijks advies op het gebied van dier en welzijn. Een ruim verblijf voor de dieren hoort hier ook bij. We hebben ons altijd gehouden aan de wettelijke regels wat betreft de hokken, maar vinden toch dat we knaagdieren en konijnen hiermee niet de beste plek bieden. Ik ben daarom blij dat we deze keuze hebben gemaakt en een heel nieuw dierenverblijf in alle winkels gaan openen.”

De Hooibergh

Welkoop blijft, ondanks dat er geen knaagdieren en konijnen meer worden verkocht, wel onlosmakelijk verbonden met dieren. Welkoop introduceert daarom in elke winkel de Hooibergh: een nieuw dierenverblijf waar dieren de ruimte hebben en waar kinderen dieren kunnen aaien. De Hooibergh heeft bovendien ook een educatieve rol. Bert Bargboer: “De Hooibergh is de perfecte plek om kinderen iets te leren over dieren. Wij willen graag laten zien hoe dieren groeien en leven, maar ook hoe je ze het beste kan verzorgen.” Daarnaast biedt de Hooibergh ruimte voor logeerdieren van lokale partijen zoals een dierenasiel of kinderboerderij.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
26-11-2018 09:35