Ronde van Waddinxveen in nieuwbouwwijk De Triangel

Nadat de wielerronde van Waddinxveen in 2018 niet doorging, staat het evenement in 2019 weer op de kalender. Organisatievoorzitter Hans Moon: “Na 25 Waddinxveense wielerkoersen viel het me zwaar tegen dat er dit jaar geen 26e was. Door wegwerkzaamheden kon de gemeente Waddinxveen geen geschikt parcours vinden. Dat is nu anders want de Wielerdag wordt op 2e Paasdag 22 april 2019 in nieuwbouwwijk De Triangel georganiseerd. De gemeente verwees ons naar Park Triangel dat enthousiast reageerde en ons een pracht parcours van 1600 meter aanbood. Uiteraard zijn we hier als comité erg blij mee. Waddinxveen, Park Triangel en de wielersport worden hiermee op de kaart gezet.”

Een van de wegen waar gefietst gaat worden, is de Tuinbouwweg. Nu nog een slecht geplaveide bouwweg, maar Moons verwacht hier in samenwerking met Park Triangel bijtijds een oplossing voor te vinden. De Waddinxveense Wielerdag zal waarschijnlijk uit zes wedstrijden bestaan. Met daarbij een Dikke Banden Race voor kinderen op gewone fietsen en een Burgerronde voor racefietsbezitters die geen wielerstartbewijs hebben. “De Triangel is een jonge wijk”, zegt Moons, “dus zullen er veel kinderen willen deelnemen. De Dikke Banden Race en de Burgerronde leveren wellicht nieuw talent op.”

Moons zou Moons niet zijn wanneer hij niet zou proberen om renners van naam naar Waddinxveen te halen. Waarbij hij hoopt op de deelname van de Waddinxveense publiekslieveling Koen de Leeuw. “Een gedegen verkeers- en veiligheidsplan is reeds ingediend bij de Gemeente. Het organiseren van wielerwedstrijden op een nieuw parcours vereist veel voorbereiding. Dus zijn we al volop in actie. Een Wielerdag kost bovendien nogal wat. Maar ik verwacht dat de verhuizing naar De Triangel een positieve invloed heeft op de sponsorwerving. De late Pasen van 2019 stemt me ook tevree. De kans op mooi weer is dan namelijk groter. Na omzwervingen door de meeste Waddinxveense wijken van de Sniep, het Ouwe Dorp tot het Centrum, hoop ik dat de Ronde de komende jaren in De Triangel blijft. Een van de mooiste parcoursen die er te vinden is in Waddinxveen.”

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
26-11-2018 09:31