Weer een stap naar uitbreiding winkelcentrum Goverwelle

Gouda – Wethouder Rogier Tetteroo en een vertegenwoordiger van Bouwinvest ondertekenden op woensdag 24 mei de overeenkomst voor de uitbreiding van winkelcentrum Goverwelle. Met de ondertekening door de opdrachtgever en de gemeente is het startsein gegeven voor een nieuwe boost aan het verouderde winkelcentrum.

Het gemeenschappelijk doel is de versterking van het winkelaanbod en aantrekkelijkheid van het winkelcentrum onder meer door het toevoegen van een discount supermarkt. Het is de bedoeling dat in 2017 word begonnen aan de uitbreiding van het winkelcentrum.

Stevige kwaliteitsimpuls
Aan het Poldermolenplein wordt het winkelcentrum met ca. 1100m2 uitgebreid. De nieuwe entree en gevels vormen het moderne en uitnodigende visitekaartje aan beide zijden van het centrum. Het gebruik van duurzaam materiaal en de zorgvuldige detaillering geven het winkelcentrum een stevige kwaliteitsimpuls. Het dak van de nieuwbouw wordt ontworpen als een groene ‘vijfde gevel’ waarop de bestaande appartementen kunnen uitkijken.

Advertisements

Winkelcentrum Goverwelle is eind vorige eeuw ontwikkeld en vervult een belangrijke centrum-/winkelfunctie in deze Goudse wijk. Door veranderende winkelvoorkeuren en andere retailontwikkelingen was het moment aangebroken om te denken aan modernisering. Bouwinvest gaat in samenspraak met gemeente Gouda plannen ontwikkelen om het winkelcentrum door te ontwikkelen voor de toekomst.