Waterscouting St Willibrordus winnen Kaagcup instructie klasse

Gouda/Kaag – De waterscouts van de Scoutinggroep St. Willibrordus uit Gouda hebben de Kaagcup 2018 voor de instructie klasse gewonnen. De Kaagcupwedstrijden werden gehouden op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. Van de 29 boten in het veld zijn de twee boten van de Willibrordusgroep over drie wedstrijden op de eerste plaats geëindigd.

Op de Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden hebben jeugdleden van de Goudse waterscouting St. Willibrordus afgelopen weekend de eerste plaats behaald in het eindklassement van de instructie klasse. De groep bleef in drie wedstrijden de concurrentie voor. “De instructieklasse is erg belangrijk, daar wordt het talent geboren”, aldus de wedstrijdleiding tijdens de uitslag.

De Kaagcup is naast de Nationale Scouting Zeilwedstrijden de grootste zeilwedstrijd onder waterscouts in Nederland. Vanuit scoutinggroepen uit de admiraliteiten Delfland en Rijnland nemen zo’n 140 junioren- en zeventig seniorenboten deel aan de wedstrijden die op de Kagerplassen bij Leiden tijdens het Hemelvaartsweekend worden gehouden. Naast de instructie klasse van de Verkenners deden ook de Wilde Vaert, Loodschen en staf van de Willibrordusgroep mee.

Advertisements

De St. Willibrordusgroep is op zoek naar nieuwe talenten voor de instructieklasse. Kom gezellig langs om het zeilen zelf te ervaren.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android

15-05-2018 09:19