Waterpolo: BZ&PC zet goede reeks niet voort

 

De heren van BZ&PC hebben hun goede reeks gewonnen wedstrijden niet voort kunnen zetten. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel verloor in Bildhoven met een teleurstellende 11-9.

 

De Bodegraafse waterpoloërs wisten aanvallend veel kansen te creëren, echter wisten ze hun kansen niet te verzilveren. BZC Brandenburg wist in tegendeel BZ&PC het doel makkelijk te vinden. Door goede afstandschoten en breaks wist Brandenburg als snel uit lopen naar een 5-1 voorsprong. Joey Schellingerhout wist als enige, aan Bodegraafse zijde te scoren uit een strafworp.

 

BZC Brandenburg greep de offday van BZ&PC met beide handen aan en liep in de twee en derde periode uit naar een 9-4 voorsprong. Jorik ter Molen zorgde mede door zijn treffers nog voor een enigszins dragelijke achterstand.

 

In het laatste deel van de wedstrijd gingen Bodegravers alles of niets spelen om de wedstrijd te laten kantelen. Mede door een snelle goal van Luke Rijnbeek en drie doelpunten van Joey Schellingerhout wist BZ&PC terug te komen in de wedstrijd tot een 10-8 achterstand. Echter wist BZ&PC de stijgende lijn in de resterende minuten van de wedstrijd niet door te zetten. BZC Brandenburg trok aan het langste eind en won met 11-9.

 

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een vierde plaats. De volgende competitiewedstrijd zal 21 februari thuis om half 9 tegen DZT’62 in De Kuil gespeeld worden.