Schaatsen: Tom den Heijer behaalt zilver op NK Mass Start

Gouda: In Deventer, op IJsbaan De Scheg kwamen afgelopen weekend Nederlands beste jeugdschaatsers in actie om te strijden om de nationale titels Allround en Mass Start. In de categorie Junioren-C (15 en 16-jarigen) behaalde de Goudse Tom den Heijer het zilver bij het onderdeel Mass Start. Het was zijn tweede NK-medaille binnen één week: vorig weekend greep hij in Tilburg het zilver bij het NK Sprint

 

Het vijftienjarige Goudse schaats- en skeelertalent Tom den Heijer kan goed uit de voeten op zowel de korte als de lange afstanden op de schaats: hij werd in het eerste februariweekend tweede bij het Nationaal Kampioenschap Sprint in Tilburg en afgelopen weekend werd hij wederom tweede, nu bij het onderdeel Mass Start in Deventer. De Mass Start, een combinatie tussen een marathon en een langebaanwedstrijd is een relatief nieuw onderdeel in de NK’s schaatsen. In Deventer stond het voor het eerst in de historie van de jeugd NK’s op het programma. Den Heijer, die eerder op de dag zijn NK Allround zag mislukken door een slechte 1.500 meter revancheerde zich door bij het NK Mass Start in tien snelle ronden naar het zilver te rijden. Winnaar werd de Andijker Janno Botman.

 

In Utrecht werd op zondag 8 februari het Baankampioenschap Jeugdmarathon gereden. Drie jonge schaatsers van SC Gouda stonden op het podium. Goud was er voor Lianne van Loon bij de Junioren-C. Sanne Teekens reed naar zilver bij de Pupillen-A en Job de Vast pakte het brons bij de Pupillen-B.