Waterpolo: BZ&PC door het oog van de naald

De heren BZ&PC hebben afgelopen zaterdag maar ternauwernood gewonnen van ZV Haerlem. De wedstrijd eindigde bij een stand van 12-11 na een ruime voorsprong van BZ van 7 doelpunten. Toch wist Haerlem nog gevaarlijk dichtbij te komen in de laatste periode.

 

In de 1e periode ging BZ&PC goed en fel van start, er stond al gauw een stand van 4-0 op het scorebord en de verdediging zat nog goed op slot. In de 2e periode werd de marge uitvergroot naar 6-0 via Joey Schellingerhout en Ton van Jaarsveld. Toch wist Haerlem nog wat terug te doen door middel van 2 doelpunten in een overtal situatie. De periode werd beslist op een 6-2 stand.

Advertisements

 

De 3e periode zag er een verdere uitbreiding van de voorsprong door BZ alweer via goals van Joey en Ton. Bij het eind signaal van deze periode stond er een comfortabele voorsprong van 6 doelpunten op het bord bij de stand van 11 – 5.

 

Niets leek er nog op dat de zege uit de handen kon glippen van de jonge ploeg uit Bodegraven, maar toch wist Haerlem het nog op te brengen om ervoor te gaan. Via fouten in de verdediging van BZ en een aantal snelle contra’s kwam de ploeg uit Haarlem op een 12-11 stand met nog 51 seconden op de klok. Uitblinker in deze contra’s was Steffan Köhnke met 3 doelpunten. De winst werd wel binnengesleept, maar het was kantje boord.

 

Volgende week is het een vrij weekend wegens Pasen, de week daarop zal BZ&PC spelen tegen SVH uit Hillegersberg in Sportcomplex de Wilgenring om 16:50. Dit zal zoals zo vaak in de 1e klasse weer een belangrijke wedstrijd worden wil de Bodegraafse ploeg nog uitzicht houden op een plek voor promotie wedstrijden.

bzpc oog vd naald