Regenachtige polderloop

Ondanks een grijze regenachtige dag en het feit dat men een uurtje minder slaap had stonden er zondag 29 maart weer 130 sportievelingen aan de start bij de polderloop. Bij alle vrijwilligers was goed te zien dat ze een dat de traditionele Rijnwoude Live tour er stevig had ingehakt maar desondanks was iedereen aanwezig en op z’n post. Ook enkele atleten waren de avond ervoor nog in een van de Rijnwoudse kroegen gesignaleerd wat de prestatie uiteraard nog een stuk groter heeft gemaakt. Toch was het volgens de vele deelnemers het weer (en dan vooral de harde wind) dat partte speelde waardoor er weinig top tijden werden gelopen.

Uitzondering op deze regel was Tijn Jansen, de Haastrechter won de 10 kilometer met overmacht in een tijd van 38.53 een bijzonder knappe prestatie gezien de weerstomstandigheden. Hij liet hier mee de nummer 2 bijna 10 minuten achter zich.

Zoals altijd waren er op de kortste afstand (anderhalve kilometer) weer vooral de jongeren. Het was Jana Nagtegaal van AAV ’36 die met 6.25 de snelste van allemaal, Rik Fase van Hazerswoudse-boys was bij de jongens de snelste en won met 7.11.

 

Een ander hoogtepunt van de dag was de onthulling van het nieuwe Polderloop shirt, zoals elk jaar was het design weer hetzelfde maar was het weer een andere kleur. De kleur van 2015 is paars met witte opdruk. Men kan het shirt verdienen door minimaal 3 van de 4 lopen te hebben voltooid. Dus de eerste mensen hebben ook direct hun shirt in ontvangst kunnen nemen.

26 april is de volgende en tevens laatste editie van de Polderloop in 2015 meer informatie? Zie www.hazerswoudseboys.nl

polderloo