Waterpolo: BZ&PC Dames 1 schrijft geschiedenis

Voor het eerst in de historie van BZ&PC is Dames 1 gepromoveerd naar de eerste klasse bond. Na het kampioenschap twee seizoenen geleden waarbij de dames promoveerden naar de 2e klasse en zich vorig seizoen knap handhaafden, hebben zij nu weer een grote stap vooruit gezet. Dat de dames vanaf volgend seizoen in de op één na hoogste divisie zullen uitkomen kwam niet geheel als een verrassing. Afgelopen seizoen versterkte de smalle selectie zich met een nieuwe coach en vijf nieuwe speelsters en was promoveren de doelstelling.

Zaterdag stond er nog een belangrijke wedstrijd tegen ZVL 3 in Leiden op het programma. De dames moesten deze winnen om verzekerd te zijn van een plek in de subtop van Nederland. Na een slechte start die leidde tot een 4-0 achterstand was het Kim de Vor die drie keer op rij wist te scoren voor de Bodegraafse ploeg en de dames hiermee terugbracht in de wedstrijd. Middels een knap gestopte penalty van keepster Cissy Bon, twee doelpunten van Suzan Kaynar en nogmaals een doelpunt van Kim de Vor  wonnen de dames uiteindelijk nipt met 5-6.

Dankzij deze winst zijn de dames niet meer in te halen en verzekerd van promotie. Dit betekent dat voor het eerst in de gehele club geschiedenis volgend seizoen zowel  Dames 1 als Heren 1 minimaal in de eerste klasse spelen, waar heren 1 zelfs nog in de race is voor eventuele promotie naar de Eredivisie. Wát een prestatie van deze dorpsclub met landelijke allure!

Advertisements

bzpc dames