Vrouwen onzekerder over financiële toekomst

Mannen zien hun financiële toekomst rooskleuriger dan vrouwen. Ze verwachten meer AOW te ontvangen dan de overheid nu betaalt en denken voldoende werkgeverspensioen te hebben opgebouwd. Vrouwen daarentegen sparen vaker. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder ruim 1000 respondenten.

Mannen en vrouwen hebben verschillende verwachtingen over de hoogte van het te ontvangen pensioen van de werkgever. Zo gaat 54% van de mannen ervan uit dat ze later voldoende pensioen van hun werkgever ontvangen. Slechts een derde van de vrouwen denkt hier hetzelfde over. Wat daarnaast opvallend is, is dat 43% van de mannen tegenover 52% van de vrouwen verwacht minder AOW te ontvangen dan ouderen nu.

Moniek Diepering, Senior Marketeer Vermogensvorming bij Nationale-Nederlanden, licht toe: “Werkgeverspensioen is niet verplicht. Afhankelijk van de werkgever krijg je dit wel of niet aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat je zelf maatregelen treft wanneer er geen pensioen is geregeld vanuit de werkgever.”

Vrouwen zijn actief als het om sparen gaat. 61% van de vrouwen spaart tegenover 55% van de mannen. Uiteindelijk houden mannen aan het einde van de rit meer over, omdat zij hogere bedragen sparen dan vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek.