Do.14-04: Goudse première van de documentaire “Hoop op toekomst”

Donderdag 14 april: Documentaire Hoop op toekomst over Belgische vluchtelingen in Nederland (en Gouda) tijdens de Eerste Wereldoorlog ( + meet & greet regisseur)

In 1914 wordt Nederland overspoeld met een miljoen Belgen die vluchten voor het oorlogsgeweld in hun land. Ongeveer honderdduizend personen blijven in Nederland gedurende de hele Eerste Wereldoorlog. Er worden vluchtelingenkampen voor hen ingericht, onder andere in Gouda. Deze documentaire laat voor het eerst het gehele verhaal van de Belgische vluchtelingen zien, met uniek, authentiek filmmateriaal van het Eye Filmmuseum in Amsterdam en beschrijft de geschiedenis van de vluchtelingen vanuit zowel Belgisch als Nederlands perspectief. Op 14 april kun je de film voor het eerst in Gouda zien en kennis te maken met de regisseur Leo van Maaren. Goudse nakomeling van een Belgisch vluchteling Ellie Wout zal vertellen over haar relatie met het Vluchtoord.
De documentaire maakt onderdeel uit van de nieuwe themaprogrammering in de Chocoladefabriek over #NIEMANDSLAND. Samen met het publiek gaan we in april en mei op zoek naar grenzen.
• datum: 14 april 2016
• locatie: Steenlandzaal Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda
• aanvang: 20.00 uur
• Kaarten (inclusief koffie en iets lekkers) à € 2,50 via www.bibliotheekgouda.nl