Vrijwilligerspenning Aris Schouten

Op donderdag 30 april om 11.15 uur ontving de heer A. Schouten de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Laura Werger. De erepenning is uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in de Ontmoetingskerk. Hij ontvangt de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.

De heer Schouten is tientallen jaren actief in diverse kerkgenootschappen. Daarnaast ging hij vele jaren mee met de ouderenreizen en maakte mooie films hiervan. Ook laat hij zijn sporen na in de lokale mediawereld: zo is hij meer dan 25 actief geweest bij RTV Gouwestad. Als vrijwilliger voerde hij daar vele functies uit: cameraman, floormanager en in de studio. Gouwestad deed nooit tevergeefs een beroep op hem. Hij was een loyale medewerker en zeer prettig om mee samen te werken.

Bij de Zwem- en Poloclub Donk gaf hij zwem- en polotrainingen gaf, ging mee met de weekendkampen en coachte bij zwemwedstrijden. Dit was nog niet genoeg vrijwilligerswerk: op de scholen van zijn kinderen zette hij zich in als er geklust moest worden.

Advertisements

Momenteel is hij een geweldige mantelzorger voor zijn vrouw.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.