Vrijwilligers redden Molen “de Riethoek” van sloop!

Een voor vele Gouwenaars markant herkenningspunt in Gouda is gered van sloop.
De miniatuur wipmolen die sinds jaar en dag in de tuin van verpleeghuis de Riethoek aan de Ridder van Catsweg sierde dreigde bij de sloop van het verzorgingshuis ten onder te gaan.
Bomen die reeds gekapt waren op dit terrein waren al half over deze markante molen heen gevallen, waardoor het wel een heel treurig geheel werden.
Omdat de roep onder vele Gouwenaren steeds luider werd om deze molen te behouden vanwege de vele jeugdherinneringen die menigeen hieraan had heeft de Vereniging van Goudse Molenaars een begin gemaakt met de redding van “de Riethoek” molen.

Tijdens een 5 uur durende operatie hebben vrijwilligers (Willem Roose en Peter van der Heide) van de Vereniging van Goudse Molenaars de molen weten veilig te stellen en tijdelijk onder weten te brengen op het molenterrein van de Haastrechtse molen.

Na restauratie van “de Riethoek” molen streeft de Vereniging van Goudse Molenaars naar herplaatsing op een mooie locatie in Gouda. Het voorlopige idee gaat uit naar het ‘half-eiland’ direct ten zuiden van De Mallemolen, maar dat zijn op dit moment slechts gedachten.

Advertisements

Om de “Riethoek”molen weer in een zo een origineel mogelijke staat terug te brengen is de Vereniging van Goudse Molenaars opzoek naar foto’s van dit markante bouwsel.
Mocht u foto’s hebben dan kunt u contact opnemen met de Vereniging van Goudsemolenaars.
Email adres = goudsemolenaars@hotmail.com