Vrij.29-05: Gouda Hardcore in So What

Vrijdag 29 mei is het weer tijd voor de dertiende editie van Gouda Hardcore. In 2012 is dit initiatief gestart om de hardcore (niet te verwarren met de dance stroming) en punk-rock scene in en rondom Gouda een schop onder de kont te geven. De deur gaat om 20:00 uur open en kaarten kosten 6 euro voor leden en 8 euro voor nietleden.

Na grote namen uit binnen en buitenland, zoals No Turning Back (NL), Kids Insane (Israel), Atlas Losing Grip (Zweden), Timeshares (USA) en All For Nothing (NL) en zeker ook talent uit de regio, is te zeggen dat Gouda Hardcore een succes is. Ook voor deze editie heeft de organisatie weer zijn uiterste best gedaan om een harde lineup neer te zetten: Risk It, Manu Armata, Brothers In Blood en Run Like Hell. Kijk voor meer informatie op www.so-what.nl en www.facebook.com/sowhatgouda

Risk It
Risk It werd in 2009 opgericht. De vijfkoppige band uit Oost-Duitsland speelt zuivere en krachtige Hardcore met woede en een steevaste houding. Na ‘Leave A Mark’ volgde in april 2012 hun debuutalbum ‘Who’s Foolin Who’. In de zomer van 2013 kwam vervolgens ‘The Only Thing’ uit. Deze band stopt energie en oprechtheid in hun muziek. Geen compromissen, gewoon Hardcore. Dat is Risk It’s motto.

Manu Armata
De Harlinger hardcoreband Manu Armata bestaat sinds 2007 en maakt een stevige pot muziek zonder enige vorm van opsmuk. Met het nieuwe album ‘Surpass the Master’ uitgebracht en een kersverse platendeal op zak speelt de band een snoeiharde show in in So What! Manu Armata’s muziek: recht uit het hart, zo in je smoel.

Brothers In Blood
Brothers In Blood werd in 1998 in Pleven, Bulgarije, opgericht. Ondanks dat de band sinds de oprichting meerdere keren qua formatie is veranderd, is Brothers In Blood vaak op tour. De band deelde onder andere het podium met Ignite Biohazard, H2O, Bane en nog vele andere. Brothers In Blood bracht onder andere de demo ‘Pleven Hardcore Demo 1998’, het album ‘Take Your Life Back’ en de EP ‘As Time Goes By’ uit. Binnenkort komt de band met nieuw materiaal.