Vrij.27-03: Hazensafari in het Groene Hart

Op zoek naar hazen in de polders van Bodegraven-Reeuwijk

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 28 maart een hazensafari’s in de polders van Bodegraven-Reeuwijk. De fietssafari begint om 10:00 uur en duurt plm. vier uur. In de streek waar het land laag ligt, ons eigen “buiten” land, kunnen de deelnemers een prachtige wilderniservaring opdoen.

De Groene Hart gids van Staatsbosbeheer vertelt tijdens de safari over de hazen in het veld en besteedt ook aandacht aan het prachtige landschap van het Groene Hart. De gids vertelt ook over de maatregelen die nodig zijn om de waterstand te op peil te houden. Hazen zijn wilde dieren en hebben een uitstekende manier om zich onzichtbaar te maken. Garantie dat u hazen ziet kunnen we dus niet geven. De deelnemers bezoeken een intiem Grootmoederstijdmuseum waar de meegenomen lunch genuttigd kan worden onder het genot van een glas melk, karnemelk en een kopje koffie of thee met wat lekkers.

De ontvangst is vanaf 9:45 uur op de parkeerplaats bij het Reeuwijkse Hout Reeuwijksehoutwal 4, 2811 NW te Reeuwijk (voor het paviljoen). Na een korte introductie vertrekken de deelnemers voor de fietssafari. De kosten zijn € 12,00 en € 6,00 voor deelnemers tot 12 jaar inclusief consumpties, entree in Grootmoederstijd museum en een infopakket. Er kunnen 15 mensen mee en de deelnemers dienen zich aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of  via 06-23774925 (tijdens kantooruren). Neem uw verrekijker mee, trek goede schoenen aan (korte wandeling), zorg voor goede kleding en denk om uw plakspullen. Bij slecht weer zoals veel regen kan de excursie afgelast worden! Deelname is op eigen risico.

Hazen in de polder persbericht