Vrij.26-08: Een zomeravond met Barock Sommer in de Sint-Jan

Een mooie zomeravond in Gouda kan eigenlijk niet zonder een prachtig Barok zomerconcert. Daarom speelt op 26 augustus het Barok-orkest Barock Sommer tijdens het gratis vrijdagavondconcert in de Sint-Jan. Het orkest geeft al een aantal jaren in de zomer acte de Présence in Gouda en is een must voor de liefhebbers van Barokmuziek.

Het orkest ontstond uit het VU-kamerorkest van Amsterdam en onder leiding van dirigent Simon Murphy speelt het composities uit de barok en (vroeg-)klassieke tijd. Het gezelschap probeert de uitvoeringspraktijk uit de tijd van de componisten heel stijlbewust te benaderen.

De violisten, cellisten en bassisten spelen met strijkstokken (of kopieën) uit de tijd van Mozart, die veelal door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds of door bouwers ter beschikking gesteld worden. Simon Murphy, dirigent en barokaltviolist, is een specialist in de 18e-eeuwse genre en is tevens dirigent en artistiek leider van de New Dutch Academy. De trompettiste Loes van Hoven, is soliste in het Trompetconcert van Haydn dat op het programma staat. In de tijd van Haydn zelf was dit concert dat voor de toen nog nauwelijks bekende ventieltrompet werd gecomponeerd een grote muziekstrekker. Op het programma staan verder werken van Duni, Piccini en Mozart.

Advertisements

Sint-Jan, 26 augustus, aanvang 20:00, toegang gratis