Do.01-09 t/m Zo.04-09: GOUDA CULINAIR TERUG ALS CULIFEEST GOUDA

Van donderdag 1 t/m zondag 4 september 2016 wordt het weer vier dagen genieten in Gouda. Dan is Gouda Culinair na een jaar van afwezigheid terug als Culifeest Gouda. De nieuwe locatie is GOUDasfalt, het voormalig Koudasfalt terrein gelegen aan de Hollandse IJssel, uitkijkend op de Goudse binnenstad en het polderlandschap van de Krimpenerwaard.

Het festival is door de unieke locatie veel ruimer opgezet dan voorgaande edities en wil met de nieuwe opzet nog meer de zintuigen prikkelen met pop-up restaurants, muziek & entertainment en kinderactiviteiten. Daarnaast krijgt het festival een culinaire MARKT, bier- en wijnplein, espressobar, chocolade-atelier, patissier, seafood bar en een sigarenlounge.

Kaartverkoop

Advertisements

In de nieuwe opzet van Culifeest Gouda heeft de organisatie de veiligheid van en het gemak voor de gast centraal gesteld. Ook is gezocht naar een nieuwe manier van betalen op het festivalterrein, die beter aansluit bij de huidige tijd. De CuliKaart, een handige betaalpas, waarmee je overal op het terrein veilig kunt betalen, die je zelf met je mobiel kunt opwaarderen en welke je verzekert van vergoeding van je tegoed in het geval van verlies van de kaart. De kaart is bovendien drie jaar geldig, dus kan de komende edities weer gemakkelijk worden gebruikt.

Om deze nieuwe opzet te realiseren wordt er dit jaar een toegangsprijs ingevoerd. De toegang bedraagt online € 5,- voor een dag-entree, dit is inclusief € 2,50 tegoed op je CuliKaart. De daadwerkelijke kosten bedragen dus slechts € 2,50 voor een volwassene. Naast een dagticket wordt er ook een Passe Partout voor drie dagen aangeboden, welke nog voordeliger is. Ook is er de Familiepas waarmee je voordelig met je gezin naar Culifeest Gouda kunt komen.

Programma

Elke Culifeestdag een ander thema heeft. De pop-up restaurants en het specialiteitenplein vormen de vertrouwde basis van Culifeest Gouda. Daar worden dagelijks wisselende elementen aan toegevoegd, voor ieder wat wils.

Business Night Thursday geeft het startsein van Culifeest Gouda 2016. Een besloten maar informele avond voor alle ondernemers uit Midden-Holland.
Vrijdag 2 september gaan we terug in de tijd met Jazz Friday, met een knipoog naar het fameuze Randstad Jazzfestival van weleer. Jazz Friday wordt afgesloten door Frank in Person met het Skyline Combo.
De foodfestivals zijn niet meer weg te denken anno 2016. Daarom is het zaterdag tijd voor Food & Festival Saturday. Naast eten bij de verschillende restaurants, struin je vandaag over de culinaire MARKT. en geniet je van live muziek op het podium. Met als slotact de 10-koppige band The Boston Tea Party. Met Lazy Sunday Lounge wordt Culifeest Gouda afgesloten. Vandaag kan men genieten van de traditionele High Tea, loungie beats en wederom van de heerlijke gerechten bij de restaurants.

Ook nieuw dit jaar is de High Wine op zaterdag, met heerlijke wijnspijscombinaties en het bier- en wijnplein waar de bier- en wijndrinkers hun hart kunnen ophalen.

Kookwedstrijd

Tijdens deze eerste editie van Culifeest Gouda gaan we op zoek naar de Beste Amateurchef van het Groene Hart met de kookwedstrijd CuliTaste Gouda. Een kookwedstrijd voor jong en oud onder het strenge oog van een professionele jury. Meer informatie over CuliTaste Gouda en hoe je kunt deelnemen, is te vinden op de website.

Kijk voor alle Culifeest Gouda informatie en kaartverkoop op culifeestgouda.nl