Vrij.23-01: Concert slagwerkduo- OMATIC met Canto Ostinato.

Op vrijdag 23 januari 2015 vindt er een bijzonder concert plaats in Waddinxveen. Slagwerkduo OMATIC, bestaande uit slagwerkers Oscar Alblas (1985) en Martin de Greef (1983), zal dan een bijzonder stuk ten gehore brengen. Op vibrafoon en marimba spelen zij een verkorte versie van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt, deze versie duurt tussen de 50 en 60 minuten. In januari 2014 gaven zij als eerste slagwerkduo een volledige uitvoering van dit werk.

Op het programma voor vrijdag 23 januari staan de volgende stukken:
• Georg Friedrich Händel – Dixit Dominus (arr. Martin de Greef)
• Steve Reich – Nagoya Marimbas
• Anders Koppel – Toccata for Vibraphone and Marimba
• Simeon ten Holt – Canto Ostinato.

Beide slagwerkers studeerden klassiek slagwerk aan Codarts Rotterdam en zijn werkzaam als freelance musicus en slagwerkdocent. Oscar Alblas maakt deel uit van diverse ensembles en als docent is hij o.a. werkzaam bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Martin de Greef werkt al jaren als percussionist bij Joop van den Ende Theater-producties en speelt daarnaast bij diverse filharmonische orkesten. Hij is ruim tien jaar werkzaam als slagwerkdocent. Al sinds hun studietijd verzorgen Oscar en Martin regelmatig duoconcerten en zoeken zij naar nieuw repertoire – dat niet persé voor slagwerk geschreven hoeft te zijn – of naar nieuwe uitvoeringsmogelijkheden van bestaande stukken.

Voor wie een bijzonder concert wil meemaken: vrijdag 23 januari om 20.15 uur, Zuidkade 59 in Waddinxveen. De entree bedraagt € 12,50 p.p. en reserveren kan via: www.muziekinwaddinxveen.nl of 0653 672787