Vrij.22-04: PSALMEN in 18e stijl Grote- of Sint Janskerk te Gouda

Voor wie van oude muziek en van de Psalmen houdt, wordt in het pas gerestaureerde koor van de Sint Jan te Gouda op 22 april een uniek concert georganiseerd.
Uit de vruchtbare pen van Gerard de Wit zijn weer diverse vocale- en instrumentale Psalmcomposities voortgekomen, gebaseerd op barokke tekstvertalingen uit 1773. Met J.S.Bach en tijdgenoten als voorbeeld zijn het composities geworden in verschillende stijlen. Voor orgel: fuga’s en trio’s en voor koor: koralen, ritonello’s, motetten en zelfs een dubbelkorig motet, begeleid door de blokfluit, cello, luit en kistorgel. Uniek is dat het vorig jaar opgerichte kinderkoor Dutch Baroque Junior Singers medewerking verleent aan dit bijzondere concert. De vocale- en orgelbewerkingen zijn opgenomen op een CD en deze zal deze avond gepresenteerd worden.
Dutch Baroque Orchestra & Dutch Baroque Vocal Consort, Dutch Baroque Junior Singers, Harjo Neutkens -luit, Johanneke de Wit – blokfluit en Gerard de Wit – kerkorgel, kistorgel en leiding. Kaarten vanaf €7,50 zijn te bestellen via www.dutchbaroque.nl.

Vrijdag 22 april om 20.00 uur Sint Jan te Gouda.