Vrij.22-04: Johan Cruijff in de kerk – Open Ichthus

Op vrijdag 22 april organiseert Open Ichthus een speciale thema-avond over Johan Cruijff in de Zoetermeerse Ichthuskerk. Initiatiefnemer Anton van Dijken licht toe: “Ik ben al mijn hele leven een groot fan van Johan Cruijff. Net als velen was ik geschokt door zijn dood maar ik zag ook hoeveel verschillende soorten mensen Cruijff bewonderen. Jong en oud, gelovig en niet-gelovig. Ook viel mij op dat veel Cruijff-fans, niet persé voetballiefhebbers zijn. Veel mensen bewonderen en waarderen hem vanwege zijn werk voor de Johan Cruijff Foundation. In Barcelona zien ze hem als “De Verlosser”, voetbalkenners noemen hem een genie”

Tijdens de speciale Cruijff-avond (een aantal dagen vóór zijn geboortedag, 25 april) ontmoeten we elkaar rond drie “sleutelwoorden”: verlosser, weldoener en genie. Aan de hand van een toelichting en gesprek met bezoekers,ondersteunt door beelden en geluid, proberen we te ontdekken wat het leven en werk van Johan Cruijff ook ons te zeggen heeft.
Van Dijken: “Toen ik het idee opperde om een avond over Johan Cruijff in de kerk te organiseren was onze wijkpredikant, ds. Jaap van den Akker, meteen enthousiast. We zijn aan de slag gegaan en zijn ervan overtuigd dat we bezoekers een gevarieerd programma kunnen bieden. We willen met deze avond inspireren, motiveren en uitdagen.”

Anton van Dijken en ds. Jaap van den Akker organiseerden eerder al een aantal succesvolle Top2000kerkdiensten in de Zoetermeerse Ichthuskerk. De avond begint om 20:00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19:30. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor toegang en consumpties. Adres: Parkdreef 258, Zoetermeer.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anton van Dijken, 06-45700121 of antonvandijken@tiscali.nl. Voor informatie over Open Ichthus zie: www.openichthus.nl.

Advertisements