Vrij.22-04: Lente Cinema: “Het verhaal van de huilende kameel” in de Ontmoetingskerk

In de Ontmoetingskerk (Dunantsingel 314) is op vrijdagavond 22 april een Lente Cinema. Vertoond wordt “The story of de weeping camel”. Een bijzondere film over het leven en de tradities van een Mongools herdersvolk. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

In de prachtige en onherbergzame Gobiwoestijn filmden twee jonge regisseurs uit Mongolië en Italië wekenlang de wereld van een Mongools herdersvolk. Er ontstaat een onroerend verhaal rond het wel en wee van de herders en een pasgeboren albinokameeltje, dat door de moeder verstoten wordt. Op een authentieke wijze en met veel geduld proberen de herders de moederkameel op andere gedachten te brengen. In dit deel van de film ligt een boodschap. Opa legt uit aan de kinderen: “Als je doet wat je kan, en het helpt niet, dan moet je dat accepteren. Je druk maken heeft dan geen zin.” Uiteindelijk gebeurt er toch een wonder. De moederkameel laat haar tranen vloeien en accepteert het witte kameeltje.
Deze film is niet alleen een mooie en grappige documentaire, maar leert ons ook veel over de leefwijzen van de Nomaden. Een schaars leven in een ruige natuur: droogte, zandstormen, ijzige koude en brandende zon. In contrast met de tradities en eeuwenoude leefstijl zien we de vooruitgang oprukken in het zand van de Gobiwoestijn: auto’s, tv-schotels, motoren en telefoons beïnvloeden het leven van de nomaden.