Vrij. 22-02: Orgelconcerten in de Adventskerk

Gemeentelijke monumenten in Alphen a/d Rijn, 2007: W. de Jeu.

Vrijdagavond 22 februari, op het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen a/d Rijn.

De Goudse organist Gerben Budding zal deze avond een afwisselend programma verzorgen. Beginnend met 2 orgeltranscripties van Frans Liszt. De eerste is ‘Einleitung und Fuge aus der Kantate “Ich hatte viel Bekümmernis” BWV 21 (J.S.Bach)’. Het tweede werk is “Consolation no. 3 in Des dur”; oorspronkelijk geschreven voor piano. Daarna volgen nog werken van J.G. Reinberger, “Sonate IV in a-moll, van Cesar Franck de “Pastorale” uit Six pieces en van de Nederlandse componist J. Nieland een “Prelude, Choral et Variations’. Gerben besluit dit concert met de magistrale “Symphonie in fa-mineur” van Charles Marie Widor.

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de Sint Janskerk te Gouda en Stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Advertisements

Van september 2009 tot juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en vanaf 2016 ook stadsorganist van Gorinchem.

Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s.

Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent en heeft een uitgebreide lespraktijk.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie. Voor meer informatie: www.gerbenbudding.nl

 

Meer info vindt u op de site www.orgelcommissiealphen.nl

Of volg ons op faceboek: Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn

Aanvang concert: 20.15 uur. Toegang € 7,-

Na afloop praten we nog even na onder het genot van een “glaasje na afloop”.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

22-02-2019 09:00