Vrij.20-02: Concert met Coprario Consort

Het Coprario Consort, genoemd naar de Engelse componist John Coprario, speelt muziek uit de renaissance en muziek zoals die heeft geklonken aan de Franse hoven ten tijde van de barok.

Saartje Schrage op blokfluit en haar collega Filipa Meneses op viola da gamba met zang door de sopraan Hilde van Ruymbeke, brengen de oude muziek weer tot leven. Zij spelen geregeld op de kamermuziek podia in Nederland en daarbuiten. Gerenommeerde musici met een mooi repertoire.

Tijdens het concert spelen ze werken van Anthony Holborne, William Byrd, Vincenzo Ruffo, Italiaanse madrigalen en uiteraard werken van de componist John Coprario. Ook suites van de onbekende Michel Lambert, en van Michel de la Barre worden ten gehore gebracht.

Advertisements

De instrumenten waarop het Coprario Consort speelt zijn allen kopieën van historische instrumenten, die gemaakt werden door hedendaagse bouwers.
Componist John Coprario (c. 1575-1626) werd in Engeland opgeleid tot musicus en gerekend tot meest favoriete componist van King Charles I. Hoewel zijn muziek niet veel gedrukt werd in zijn eigen tijd, werden zijn composities  kort daarna veelvuldig gekopieerd en gebruikt in gegoede kringen.

Kortom, een mooie muzikale avond voor de liefhebbers van kamermuziek.

Vrijdag 20 februari 2015 om 20.15 uur aan de Zuidkade 59 te Waddinxveen. Entree € 12,50 p.p.

Voor meer informatie: www.muziekinwaddinxveen.nl.

Reserveren op info@muziekinwaddinxveen.nl of 0653281016.