Vrij.18-12: musical ‘FRANCISCUS, Troubadour van God’

Op 18, 19 en 20 december zijn de voorstellingen van de musical ‘FRANCISCUS, Troubadour van God’. Het levensverhaal van St. Franciscus. Een harmonieuze, veelzeggende en ontroerende muzikale vertelling van Edwin Schimscheimer. Negen hoofdrolspelers, 30 koorleden en een groot combo zijn druk aan het repeteren onder leiding van Monique van den Hoogen van De ZangZaak en genieten al weken van de muziek en het spelen van het verhaal. Verschillende werkgroepen en vele helpende handen zorgen voor de kleding, het decor en alles wat verder nodig is. De Klaproos zal licht en geluid verzorgen. Het wordt prachtig!

het verhaal
Geboren als zoon van een rijke lakenkoopman roept Franciscus al jong: ‘Later word ik één van de grootsten!’ Zijn weg zoekend, realiseert hij zich dat materiële rijkdom niet het ware leven is. Hij volgt de stem van zijn hart en wordt arm met de armen. Dit kost hem een breuk met zijn vader. Hij leeft verder in alle eenvoud, dienstbaar aan God en de wereld om hem heen. En wordt heel groot, zelfs heilig verklaard! Het verhaal is in musical-vorm, dus een tikje geromantiseerd… dus speelt de vraag: Komt het nog goed tussen Franciscus en zijn vader?

praktisch
De voorstellingen zijn in de St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat in Oudewater. De kaartverkoop gaat heel hard, dus wie de musical niet wil missen, kan beter niet te lang wachten met kaarten kopen. Inmiddels zijn de VIP (=vooraan-zit) kaarten al uitverkocht, maar op elke plek in de kerk zal de musical goed beleefd kunnen worden en plekken achter pilaren worden niet verkocht.
Kaarten zijn in Oudewater te koop bij Emté Heijmans en The Readshop.
Ook verkrijgbaar via de website www.dezangzaak.nl, waar ook verdere info te lezen is, zoals de ervaring van de spelers tijdens het repetitieproces.

Advertisements

vrijdag 18 december 20.00 uur
zaterdag 19 december 20.00 uur
zondag 20 december 15.00 uur
in optie (omdat de kaartverkoop heel hard gaat): zondag 20 december 20.00 uur