Vrij.18-09: Schaatsen leren bij SC Gouda

Gratis proeflessen voor de jeugd, informatieavond op vrijdag 18 september.

Gouda- Bij Schaats- en Skeelerclub Gouda zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen alweer begonnen. Op vrijdag 18 september begint de club met een voorlichtingsavond voor nieuwe jeugdleden en hun ouders. Om 19.30 uur is een ieder van harte welkom in het clubhuis van Excelsior aan het Kale Jonkerpad in de Goudse Hout. Je kunt je daar ook aanmelden voor twee gratis proeflessen op het ijs van de kunstijsbaan in Den Haag.

Het jeugdschaatsen bij SC Gouda is voor kinderen uit de Goudse regio van 6 tot en met 12 jaar. Je leert er spelenderwijs schaatsen. Er wordt les gegeven in kleine groepen, onder leiding van ervaren gediplomeerde trainers en enthousiaste begeleiders. Er is een groep voor elk niveau. Vanaf zaterdagmiddag 3 oktober tot eind maart wordt er geschaatst op de overdekte ijsbaan De Uithof in Den Haag. Voor de kinderen en hun begeleiders rijden wekelijks bussen vanaf sporthal de Mammoet. Een wekelijks schoolreisje. Naast schaatslessen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de feestelijke mini-elfstedentocht met koek en zopie. Al enkele jaren kun je het hele jaar sporten bij SC Gouda. Aansluitend op het schaatsseizoen worden de schaatsen door menig jeugdlid vervangen door wieltjes en start het inline-skate seizoen. Ook daar wordt, net als op het ijs in groepjes les gegeven.

Advertisements

Proeflessen:
Voor het nieuwe seizoen is er nog volop ruimte voor nieuwe jeugdschaatsers. Een keer proberen? Dat kan! De club biedt de mogelijkheid om twee gratis proeflessen te volgen voordat je besluit om lid te worden. Misschien wel de eerste aanzet tot een mooie schaatscarrière.