Vrij. 12-04: Blues zoals blues bedoeld is in De Theaterbakkerheij

Op vrijdag 12 april staat De Theaterbakkerheij in het teken van de Blues.

Tijdens de aller eerste Goudse Green Heart Blues Night treden er twee gerenommeerde Blues bands op in het theater aan de Gouderaksedijk. De mannen van de Thomas Toussaint Band en The Robbert

Fossen Band nemen het publiek mee op een muzikale reis langs de brandhaarden van de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

De vierkoppige Thomas Toussaint Band trapt de avond af. Deze energieke groep heeft in de afgelopen jaren al de nodige ervaring op gedaan. Zo speelde zij op podia van o.a. Haarlem Jazz & More, Alkmaar Blues, Bevrijdingsfestival Wageningen en Waterpoort Gorinchem. Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Zo brengt de band een verrassend ensemble die de grenzen van het genre verbreed, naar nooit afwijkt van de essentie. De Thomas Toussaint Band wordt ook wel de toekomst van de Europese blues scene genoemd.

Zij dragen het muzikale stokje over aan The Robbert Fossen Band. Deze zeskoppige band bestaat sinds 2006 en de stijl en het repertoire vinden hun basis in Sweethome Chicago. De Amerikaanse radiozender Blues Radio schreef over hun laatste album: “Dit Internationaal uitermate gewaardeerde album bewijst dat deze Nederlandse band deze muziek snapt, voelt en ademt”.

 Alles is aanwezig voor een mooie avond waarbij het publiek kan genieten van Blues zoals de Blues
bedoeld is. We reizen deze avond van Mississippi Delta naar Memphis, en van Memphis door naar
Chicago. Tickets zijn te bestellen via www.theaterbakkerheij.nl/ticketservice. Entree is €17,- inclusief 1 consumptie.

  

12-04-2019 09:00