Vrij.10-06: Film: Youth in het Evertshuis

’t Is lente, bij ons in het Evertshuis, maar ook in het leven van Fred en Mick, twee kameraden die de tachtig naderen en samen op vakantie zijn in een kuuroord aan de voet van de Zwitserse Alphen.

De film Youth, een poëtisch pareltje, wordt vertoond in onze theaterzaal op vrijdag 10 juni. Fred, een componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, een regisseur, is nog steeds actief. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en met humor naar de verwarde levens van hun kinderen, de bevlogen jonge schrijvers van Mick en de andere ietwat excentrieke hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen steeds ontbreekt. Terwijl Mick zich stort op het schrijven van een film waarvan hij denkt dat het zijn laatste succes zal zijn, heeft Fred geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die koste wat kost zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Na de filmhit van Paolo Sorrentino ‘La Grande Bellezza’ (2013) is Youth opnieuw een meesterwerk en een lust voor oog en oor.
Het Evertshuis, vrijdag 10 juni, aanvang 20.30 uur. Kaarten à 8,50 verkrijgbaar via www.evertshuis.nl of 0172-618484.

Advertisements