Vrij.06-11: Midas Dekkers in eerste ‘LeesClub’ Chocoladefabriek

Vanaf november start de Chocoladefabriek met een nieuwe themaperiode: ‘Welke wijsheid heb jij in huis?’ met niemand minder dan Midas Dekkers.

Wat is wijsheid eigenlijk? Wijsheid is zo’n groot begrip en op zoveel manieren te interpreteren dat we dit graag eens nader bekijken. We zijn nieuwsgierig naar de (eigen)wijsheid die jij in huis hebt. Welke tegeltjeswijsheden hangen er bij jou aan de muur, welke gezegdes staan er op de schouw of wat is jouw levensmotto, zijn zo wat vragen die we aan bod laten komen van november 2015 t/m februari 2016.

Vrijdagavond 6 november opent de Chocoladefabriek de themaperiode met de allereerste ‘LeesClub’. Leesclubbing is de nieuwe vorm van schrijversontmoetingen: in een sfeervolle cafésetting staat een schrijver of onderwerp centraal.

“Voor deze eerste LeesClub hebben we niemand minder dan Midas Dekkers te gast. Omdat tegeltjes met levenswijsheden vaak als aankleding worden gebruikt op het toilet thuis, vonden wij het toepasselijk om Midas Dekkers in ieder geval te laten vertellen over zijn boek De kleine verlossing Of de lust van ontlasten (februari 2014) wat gaat over poep. Een veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie, de geschiedenis, de kunst als het milieu benaderd kan worden. Een unieke benadering van een zeer alledaags onderwerp.”, aldus Wende van der Heide van de Bibliotheek Gouda.

Datum: vr 06 nov 2015

Tijd: 20:30 uur, inloop vanaf 20:00 uur
Locatie: Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda

Midas: €11,25 leden, €15 voor andere gasten
Midas & eten: €21,25 leden, €25 voor andere gasten

Informatie en kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.chocoladefabriekgouda.nl en bij het Servicepunt in de Stadsbibliotheek.