Vri. 28-10: Philip Donnely en muziekvrienden live in de Tapperij

Het in Gouda gevestigde Everly Brothers International viert dit jaar haar vijftig jarig jubileum.
Tijdens dit Jubileumfeest zal de Ierse Phil Donnely een special guest zijn. Donnely was gitarist in de Everly Brothers band.
Op vrijdag 28 oktober zal Donnely een optreden geven in een intieme setting in pub De Tapperij aan de Markt in Gouda. De toegang is gratis. Het concert begint rond 20.00 uur.

Donnely’s muzikale loopbaan begon in zijn thuisstad Dublin in de jaren 60. Het nam een vlucht nadat hij in de jaren 70 toetrad tot de band van Donovan. Hij heeft daarna gespeeld bij vele groten uit de muziekwereld waaronder Gary Moore, Johnny Cash, John Prine en natuurlijk the Everly Brothers.

Hij heeft jaren in Nashville, USA gewoond waar hij ook een gerespecteerd producer en songschrijver is. Hij schreef diverse top 10 hits en won een Grammy award. Zijn meest recente solo album is beyond the pale en bevat onder andere een duet met John Prine.
Bij het optreden in de Tapperij zijn gastoptredens van The Wilson Brothers en Mike Everly. De twee Wilson broers vormen één van Engeland’s beste Everly Brothers tribute acts. Mike Everly is een engelse all-round zanger die veel nummers uit de glorietijd van de Rock & Roll zingt.

Wat: optreden Phil Donnely & Friends
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2016
Waar: De Tapperij, markt 5 te Gouda
Aanvang: vanaf 20.00 uur
Toegang: gratis