Vr. 9-3: Beroemde gitaarmuziek in Reeuwijk

Reeuwijk – Beroemde gitaarmuziek door Izhar Elias en Fernando Cordas. Na de pauze spelen deze meestergitaristen op hun Spaanse gitaar stukken van Jaoquin Rodrigo, Isaac Albéniz en Manuel de Falla: vurige en passievolle muziek, die zo meeneemt naar het zonovergoten Spanje.

Zowel Albéniz als De Falla raakten geïnteresseerd in hun eigen wortels, de autochtone Spaanse muziek, waarin de gitaar een centrale rol speelt. In zijn Cataluña en Cordoba laat Albéniz de klankenrijkdom uit verschillende gebieden in Spanje horen. Op zoek naar zijn eigen Spaanse wortels componeerde De Falla Danza Española uit La Vida Breve. Een Spaans flamenco stuk voor zang, dans en orkest. Ook hiervan mag een versie voor twee gitaren niet ontbreken. Voor de pauze spelen zij op hun klassieke gitaar arrangementen van Rossini, Beethoven, Schubert en Bellini.

Izhar Elias is de eerste gitarist die de Nederlandse Muziekprijs won, de hoogste onderscheiding die aan een klassiek musicus kan worden uitgereikt. Onder zijn voorgangers behoort o.a. Janine Jansen. Samen met Fernando Cordas speelt hij op vrijdag 9 maart om 20.15 uur in De Brug.

Advertisements

www.recum.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl