Vr. 8-6: Mini-symposium Waterstof uit de woestijn

sun in blue day sky

Gouda – Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de VZKC organiseren zij op vrijdag 8 juni een mini-symposium over Waterstof uit de woestijn. De bijeenkomst vindt van 15.00 tot 17.00 uur plaats in de Agnietenkapel in Gouda.

De sprekers zijn prof. dr. Ad van Wijk over ‘Waterstof uit de woestijn’ en dr. Martin Roeb over ‘De productie van solar-fuels waaronder waterstof met behulp van Concentrated Solar Power’.

Prof. dr. Ad van Wijk (Future Energy Systems, Afdeling Process & Energy, Faculteit 3mE, TU Delft) is een van de meest invloedrijke ondernemers en innovators op het gebied van duurzame energie in Europa. In 1984 was hij mede-oprichter van Ecofys, een kennisbedrijf op het gebied van duurzame energie, dat uiteindelijk uitgroeide tot Econcern. Hij is een pleitbezorger van de waterstofeconomie en grootschalige opslag van energie via waterstof.

Advertisements

Dr. Martin Roeb studeerde chemie aan de Universiteit van Keulen en promoveerde in de fysische chemie aan dezelfde universiteit. Sinds 1999 is hij werkzaam als wetenschapper, projectmanager en groepsleider in de DLR-divisie Solar Research op het gebied van toepassingen voor hoge temperaturen op zonne-energie. Hij nam het beheer over van het team ‘hoge temperatuur zonne-chemische engineering’. Naast zijn vele publicaties werd hij bekroond met een tiental onderscheidingen, waaronder de prestigieuze Descartes Research Prize 2006 van de EU voor het Hydrosol-project, evenals de WHEC Award 2014 voor ‘uitzonderlijke mondelinge presentatie’ in Korea.

Na 17.00 uur vindt de viering van het tienjarig jubileum plaats, met een netwerkborrel met hapjes en drankjes. De entree voor leden is gratis, de entreeprijs voor niet-leden is 10 euro. Graag aanmelden via secretaris@zonnekrachtcentrales.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-06-2018 12:50