Vr. 3-11: Theatercollege ‘Het geheim van de meester’ in De Goudse Schouwburg

Gouda – In het tv-programma ‘Het Geheim van de Meester’ gingen experts onder de inspirerende leiding van Jasper Krabbé op zoek naar de geheimen van onder anderen Vermeer, Mondriaan, Van Gogh en Jheronimus Bosch. Op vrijdag 3 november vertellen ze live in De Goudse Schouwburg hoe ze hun werk en denkwijzen hebben ontrafeld, geïllustreerd met de gereconstrueerde kunstwerken en beelden uit de serie.

In het programma reconstrueren Krabbé en het team van experts, bestaande uit kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher, de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed en zo dicht mogelijk bij zijn stijl, techniek, belevingswereld en tijdsgeest te komen.

Het team en de gereconstrueerde meesterweken uit seizoen 1 en 2 komen nu naar De Goudse Schouwburg. Tijdens HET GEHEIM VAN DE MEESTER COLLEGE vertellen Jasper Krabbé en de experts live, geïllustreerd door de werken uit het tv-programma, met verdiepende en exclusieve informatie hoe zij de meesterwerken tot leven hebben gebracht. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen én om de kunstwerken van dichtbij te bekijken. AVROTROS maakt opnames van deze interactieve ontmoetingen met het publiek.

Advertisements

Kaarten reserveren
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.goudseschouwburg.nl, telefonisch via 0182-513 750 of aan de kassa op de Boelekade.