Vr. 3-11: Concert rondom Allerzielen in De Ark

Reeuwijk – Met dit concert nodigt de Ark mensen uit om samen hun overleden geliefden te gedenken. Bijzonder is dat dit jaar harpiste Erika Waardenburg en Floortje Dowgwillo op fluit hier aan meewerken.

Ds David van Veen: “We zijn een aantal jaren geleden met dit initiatief begonnen omdat wij merkten dat ook buiten de kerk er behoefte is om stil te staan bij wie wij aan de dood hebben verloren. Uiteraard zou ik zeggen, maar dat zie je rond deze tijd dan ook in televisieprogramma’s gebeuren, op begraafplaatsen en wij bieden dus dit concert aan.”

Het thema dit jaar is ‘Een engel in de nacht.’ Er zal onder meer toepasselijke muziek klinken, een schilderij bekeken worden en een gedicht worden gelezen. Ds. David: “Daarnaast is er een ritueel waarbij mensen zelf een kaarsje kunnen aansteken om zo hun geliefden te gedenken. Dat doen we dit keer letterlijk bij een engel in de nacht.”

De Reeuwijkse predikant is bijzonder blij met Erika Waardenburg en Floortje Dogwillo. “Ja, dat zijn toch grote namen! Erika is één van de meest vooraanstaande Nederlandse harpisten, met een naam die bekend is over de hele wereld. En ook Floortje is een groot opkomend talent die alle verscheidene concoursen op haar naam heeft staan. Zij studeert bij Erika aan de Academie voor Muzikaal Talent.”

Concert rondom Allerzielen op vrijdag 3 november om 20.00 uur. De Ark van Reeuwijk, ’t Kerkestuk 1 in Reeuwijk.