Vr. 24-11: Orgelconcert in de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Gonny van der Maten zal op vrijdag 24 november een concert geven op het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk. De aanvang is om 20.15 uur. Het concert zal een eerbetoon zijn aan Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Hendrik Andriessen werd geboren en honderd jaar geleden dat Albert de Klerk werd geboren.

Gonny van der Maten voert een Andriesen/De Klerk concert uit met diverse werken van deze componisten, waaronder het prachtige werk ‘De goddelijke routine’ van Louis Andriessen. Dit werk schreef hij ter nagedachte-nis aan zijn vader Hendrik, een diep gelovig man. Gonny van der Maten heeft in Haarlem op 16 september de wereld¬première van ‘De goddelijke routine’ gespeeld. Een unicum dat het op 24 november in Alphen wordt uitgevoerd.

Gonny is een zeer gewaardeerd concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent. Zij is vaste repetitor van het Concert Koor Haarlem en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting.
In 2009 ontving zij een bronzen medaille voor haar verdiensten voor de Franse cultuur.

Advertisements

Bezoekers zijn vanaf 19.45 uur hartelijk welkom. De toegang is 7 euro. De Adventskerk (Julianastraat 69) is rolstoeltoegankelijk. Na afloop kunnen we ook nu weer napraten onder het genot van een glaasje.
Meer info op de website: www.orgelcommissiealphen.nl.