Vr. 24-11: Kerstmarkt in de Remonstrantse kerk Waddinxveen

Waddinxveen – Sinds 1986 wordt in het uit 1834 daterende Remonstrantse kerkje aan de Zuidkade 59 in Waddinxveen, de traditionele jaarlijkse kerstmarkt georganiseerd. Deze kerstmarkt is op vrijdag 24 november van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De opbrengst van de kerstmarkt is geheel bestemd voor de instandhouding van dit oudste Waddinxveense monument.

Op de kerstmarkt zijn dit jaar weer oude bekende standhouders, maar ook veel nieuwe exposanten te vinden. Zo is er een verbluffende variatie in dit niet al te grote kerkje: Olijfolie van Finca Forata, Natuurschatten van Annette Bos, Omslagdoeken van Jenny Netten, Parels van Jeanne, Kraalspeciaal van Marion Kamp, Elly Keukens met Deense kerstversieringen en kaarten en de Curiosa zijn de al bekenden die een ieder graag weer opnieuw zal bezoeken.

Ook mag de kerstmarkt zich dit jaar verheugen op Judina met keramiek, Teitloos met veel kleurrijke accessoires voor het huis, 4Spresso met koffie, thee, bonbons en leuke cadeaus voor de decembermaand, wereldwinkel Gouda en goudsmid Femke Majoor. Coby Groenenwegen is weer aanwezig met kaarten en placemats van haar prachtige aquarellen en schilderijen.

Advertisements

De overbekende en lekkerste ‘Oliebollen van de kerk’ ontbreken natuurlijk ook dit jaar niet. De kerstmarkt wordt omlijst door muziek van Reinilde Zevenbergen (harp) en piano- en vioolmuziek van het Torenvliet- ensemble. Jan Junte en Jan Willemstein zullen kerstmuziek spelen op het orgel.

Bovendien is het knusse ‘binnenterras’ de gezelligste plek om uw kopje koffie of thee met zelfgebakken heerlijkheden te komen gebruiken. In de middag en avond wordt daar ook een goed glas wijn geschonken met Remonstrants etiket. Het kerkgebouw heeft een klassiek interieur en leent zich uitstekend voor diverse culturele en feestelijke activiteiten. Kijk ook op https://waddinxveen.remonstranten.nl