Vr. 23-3: Orgelconcert in de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Organist Ad van Pelt geeft samen met fluitiste Liselotte Kuling op vrijdagavond 23 maart een concert in de Adventskerk. Ad bespeelt dan het unieke Steinmeyer-orgel.

Voor orgel en fluit zullen onder meer worden uitgevoerd ‘Elegie’ van Franz Lachner en ‘Andante religioso’ van Hans Hiller. Als orgelwerken staan op het programma onder andere ‘Chorus of the diciples’ van G.F. Händel, ‘Marche d’Athalie’ van Felix Medelsohn-Bartholdy, ‘A trumpet Minuet’ van Alfred Hollins en als hommage aan J.S. Bach de “Four Chorale Preludes on ‘Lobe den Herren’ van Larry Visser.

Ad van Pelt is geen onbekende in de Rijnstreek. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten en Jan Welmers. Behaalde in 1986 het diploma Uitvoerend Musicus. Sinds 1990 is hij organist van de Petruskerk in Woerden. Sedert 1997 organiseert Ad van Pelt jaarlijks het Bachfestival in Woerden. Ook is Ad werkzaam als docent Schoolmuziek aan het Wartburg College in Rotterdam.

Aanvang 20.15 uur, toegang 7 euro. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een glaasje. Meer informatie kunt u vinden op de website van orgelcommissie: www.orgelcommissiealphen.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl