Vr. 18-5: Expositie plant & eter

Boskoop – Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop toont zijn hart voor groen en cultuur in de tijdelijke expositie ‘plant & eter’. Zonder groene planten is er geen leven op aarde. Bijna alles wat kruipt, loopt of vliegt is direct of indirect van ze afhankelijk. Alle leven is verbonden met en afhankelijk van elkaar.

De expositie ‘plant & eter’ toont wat planten nodig hebben om te groeien en bloeien. Men maakt kennis met diverse planteneters, zult genieten van de prachtige en leerzame maquette van een voedselpark en zich verbazen over het grote aantal eetbare planten.Men kan zich laten inspireren door een met diverse planten gedekte tafel. Ook in de museumkwekerij staan vele eetbare gewassen.

Voor deze expositie is samengewerkt met tien botanische en historische tuinen en het Openluchtmuseum in Arnhem. De expositie loopt van 18 mei tot en met 27 oktober 2018.

Advertisements

Voor kinderen is er een speurtocht en een ‘ouderwets’ Elektrospel. Voor de jongsten is er een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat ligt bij de servicebalie in elk Albert Heijn-filiaal.

Op 26 mei en 1 juni geeft de bekende Boskoopse kweker Ward van Teylingen een demonstratie zaaien, stekken en enten. Aanvang 11.00 uur, telefonisch aanmelden: info@boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217756.

Daarnaast kan men ook de permanente expositie met de geschiedenis van de boomkwekerij en het boomkwekershuisje bezoeken.
Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

17-05-2018 12:32