Do. 17-5: Pourbus lezing Wieteke van Zeil

Gouda – Tijdens de tentoonstelling ‘Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda’ presenteert Museum Gouda een lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk. De lezingen starten om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling.

Op 17 mei om 20.00 uur is de lezing van kunsthistoricus en cultuurcriticus Wieteke van Zeil, bekend van haar wekelijkse serie Oog voor Detail, in de Volkskrant. Afgelopen zaterdag besprak zij in de krant een detail van een schilderij van Pourbus in de collectie van Museum Gouda: een ‘angry bird’ in De verkondiging aan Maria.

In deze lezing leert Wieteke van Zeil u kijken en nog beter kijken, met nog meer aandacht. Want via details in een schilderij leren we de kunst en de wereld er om heen beter kennen. Na deze lezing kijkt u nooit meer hetzelfde naar kunst.

Advertisements

De kosten voor een lezing bedragen 15 euro. Als Museumvriend of met Museumkaart betaalt u 10 euro. U kunt tot twee weken voorafgaande aan de lezing een kaart reserveren via aanmelden@museumgouda.nl. Na aanmelding ontvangt u informatie over de betaling.  Na deze twee weken kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa aan de Oosthaven 9. De bedragen zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

17-05-2018 12:21