Vr. 13-03: Liefde, pijn en verzoening in ‘Jihad van Liefde’ komt naar  het Evertshuis

Bodegraven – Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Het autobiografische verhaal ‘Jihad van Liefde’ over liefde, pijn en verzoening is op vrijdag 13 maart te zien in het Evertshuis en wordt gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het boek, Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie. El Bachiri werd vorig jaar bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn. El Bachiri wordt gespeeld door Mohamed Azaay, de Vlaamse theatermaakster en schrijfster Sarah Ringoet maakt de vertaalslag naar het theater en Eran Ben-Michaël, van George & Eran Producties, neemt de regie voor zijn rekening. Zondag 1 maart gaat deze bijzondere voorstelling in première in De Meervaart in Amsterdam.

De voorstelling ‘Jihad van Liefde’ begint om 20:30 uur, kaarten kosten € 20,00 inclusief drankje. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten ga naar www.evertshuis.nl. Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.


Praktische informatie

VRIJDAG 13 MAART

Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest – Jihad van Liefde

Genre: Toneel (met muziek)

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 20,00 (inclusief drankje)

 

13-03-2020 09:00