Vr. 08-11: 31ste Bridgedrive Soroptimistclub

Soroptimistclub Gouda e.o. organiseert op vrijdag 8 november 2019 voor de 31ste keer in successie de jaarlijkse bridgedrive in Biljart- en Bridgecentrum ‘De Hoog’. Dit centrum ligt in de Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b te Gouda. 

Tijd: aanvang wedstrijd 19:30 uur, welkom vanaf 19:00 uur. Deelnamekosten: € 32, = per paar, incl. koffie/thee met lekkers en hapjes. Ook zijn er weer veel mooie prijzen te winnen in de loterij. De opbrengst van de avond is voor ons project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’, in samenwerking met Oxfam-Novib.

De leiding is handen van Tineke en Paul Verhoef. Groepen worden op spelerssterkte samengesteld. Ook ‘thuisspelers’ zijn van harte welkom. Inschrijven, tot uiterlijk 31 oktober, kan door € 32,= per paar over te maken op rekeningnummer NL 18 INGB 0000 400597 t.n.v. Soroptimist International club Gouda e o. Onder vermelding van “bridgedrive’, de namen van de deelnemers en het speelniveau. Nieuwe deelnemers vragen wij óók hun gegevens te mailen naar sorrenbridge@gmail.com. Na ontvangst van het inschrijfgeld wordt de deelname bevestigd.

Bridgetechnische informatie: Tineke Benist (0348-416 848)

Algemene informatie: Karin Heijstraten (06-47939890)

Goede doel
Met deelname ondersteunt u het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ van onze serviceorganisatie en Oxfam Novib.

Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

SI club Gouda e.o. is opgericht in 1938 en maakt deel uit van Soroptimist International, een groot internationaal netwerk van vakvrouwen, met 90.000 leden in 125 landen. De leden zetten zich in voor verbetering van de positie van vrouwen en kinderen wereldwijd door middel van vakkennis en financiële ondersteuning. De naam is een samentrekking van de Latijnse woorden sorores en optimum: zusters die het beste nastreven (www.soroptimist.nl).

De bridgedrive wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsoren.

08-11-2019 09:00